petak, 4. svibnja 2012.

Trenutna pozicija "Kako biti prvi na Google-u ?"

Kako biti prvi na Google-u ?
Da vidimo šta smo napravili za nekoliko dana.

Za ključnu frazu "Kako biti prvi na google-u ?" za koji  se borimo, na google.ba i google.hr smo na 7 mjestu, a na google.rs na 13.

Nikakva posebna SEO optimizacija nije rađena, tako da je ovakva pozicija odličan rezultat.

Na nekom od portala sam vidio komentar "Mislis da je to tako jednostavno? khm". Da je lako, ne bi ni pokušavali, tako da je ovo sada postao mali izazov. :)

Znači idemo lagano sa off-page optimizacijom pa ćemo vidjeti šta ćemo postići. Ako želite učestvovati u ovom "izazovu", znat ćemo cijeniti naš link na vašem blogu ili sajtu. Kao zahvalnost za vaš link, postavljamo vaš link na naš blog. Blog još nema nikakav PR, pošto je star svega nekoliko dana, ali će sigurno ubrzo dobiti.

Dodatak: Razmišljam da li da pišem o SEO optimizaciji, ali postoji već toliko objavljenih tekstova, tako da ne vjerujem da ću išta novo dodati što bi vam moglo koristiti. Možda da u nastavku spomenem neke od SEO alata, ali vidjet ćemo.

Obzirom da su na snazi nova pravila za dobru poziciju na Google-u ( Google Panda), razmislit ću o tekstovima koje ću pisati, a kojim ćemo imati obostranu korist.

Koristim priliku da se zahvalim vlasnicima web stranica koji su se pridružili našem izazovu da budemo prvi za našu ključnu frazu.

4 komentara: