petak, 27. travnja 2012.

Eksperiment zvan "Kako biti prvi na Google-u ?"

Kako biti prvi na Google ?

1. Izaberite ključnu frazu za koju želite biti prvi na Google

Prije svega, trebate izabrati ključnu frazu koju želite ciljati i za koju želite biti prvi na Google-u. Koristit ću primjer ključne fraze "Kako biti prvi na Google-u" tj. "prvi na google". Znači, cilj nam je biti prvi za kljućnu frazu „Kako biti prvi na Google-u“ tj. "prvi na google"

2. Odabir domene koja u sebi sadrži  ključnu frazu

Drugo, dobro je izabrati domenu koja u sebi sadrži ključnu frazu. Naravno ovo nije uvijek moguće, ali je dobro napraviti.Najbolje je kada bi mogli imati domenu koja u naziva ima kompletnu ključnu riječ. Obzirom da je ova domena "kako biti prvi na google" na blogeru zauzeta, koristit ću sličnu domenu i to http://prvinagoogle.blogspot.com

3. Postavljanje ključne riječi u naslov web stranice

Slijedeće što treba napraviti, jeste da treba postaviti naslov stranice koji će u sebi sadržavati ključnu frazu. Zato ću stranicu jednostavno nazvati „Kako biti prvi na google-u ?“.

4. Postavljanje ključne riječi u h1, h2 i h3 tagove

U teksu artikla, na podesnom mjestu, potrebno je postaviti h1, h2 i h3 tagove na ključnu frazu.

Kako biti prvi na Google-u

Kako biti prvi na Google-u

Kako biti prvi na Google-u

Ovo ovako ne treba raditi, ali shvatili ste poentu.

5. Napišite ključnu riječ nekoliko puta na stranici kako bi dobili dobru gustinu ključne riječi

Ključna graza „Kako biti prvi na Google-u“ bi se trebala nekoliko puta pojaviti na stranici kako bi dobili dobru gustinu ključne riječ. To je odnos ključne fraze i ukupnog broje riječi na sajtu,. Dobra gustina ključne fraze je oko 2-3 %.

6. Pravljenje vanjskih linkova sa ključnom frazom

Konačno, napravit ću backlinkove prema ovoj stranici sa ključnom frazom „Kako biti prvi na Google-u ?“ ili "prvi na Google-u" i usmjeravati sve vas na ovaj blog.

7. To je sve

Ovaj artikal je napisan 27.04.2012. godine, a blog je formiran prije dva dana, onako, bez nekog posebnog razloga, čisto da se malo zabavimo.


Vidjet ćemo za koliko će se probiti na Google-u i kada će i da li će uopšte biti prvi za pojam „Kako biti prvi na Google-u ?“ :)

2 komentara:

  1. Svaka cast za ovaj text, sve odlicno objasnjeno.
    Niste dzabe prvi na google ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. U biti sve je odrađeno dosta dobro i jednostavno a već duže vrijeme osobno testiramo neke stvari i došli smo do dosta bitnog zaključka. Zaključak je da u biti novije stranice puno lakše dolaze do dobre pozicije s malo optimiziranja dok starije vrlo sporo napreduju ako već postoje dugo i nakon nekog vremena se odradi optimitzacija. U tom slučaju sve ide puno sporije..

    OdgovoriIzbriši